news
e-pimm estonia

HAI-klant in beeld: E-Piim’s nieuwe kaasfabriek in Estland

De gloednieuwe zuivelfabriek van E-Piim in Estland heeft zijn allereerste Cheddar-kaas geproduceerd, en HAI was erbij. Randel Veerits, Plant Director: “We ontdekten dat de software van HAI wordt gebruikt door de meeste grote zuivelproducenten als informatiesysteem voor hun fabrieken. Hun praktijkervaring is ook voor ons zeer waardevol gebleken, al direct vanaf de opstartfase.”

Lees meer

Omarm de Cloud, zegt Gartner, ook voor bedrijfskritische toepassingen

Is de Cloud wel de juiste plek voor bedrijfskritische toepassingen? Voor bijvoorbeeld de real-time verwerking van fabrieks- en kwaliteitsdata?
Gartner, een van ‘s werelds meest vooraanstaande adviesbureau’s in informatie technologie is er duidelijk over. Lees hier het verslag over dit onderwerp tijdens de 2023 IOCS conferentie in Sidney.

Lees meer
Alexander Dahne Sas Innovate

Hoe kan Data Science fabrikanten helpen om hun opbrengst te verbeteren?

Alexander Daehne, Manufacturing Industry Lead EMEA bij SAS, presenteerde het winnende SAS Hackaton-project van Team HAI-Notilyze tijdens het evenement SAS Innovate on Tour in juni 2023 in Amsterdam.

Het project laat zien hoe data science voedingsfabrikanten kan helpen om opbrengst en kwaliteit te verbeteren, terwijl de kosten en voedselverspilling worden verminderd.

Lees meer
SAS Hackaton 2023

Team HAI/Notilyze wint SAS Hackaton 2023

HAI heeft samen met data science specialist Notilyze de SAS Hackaton wedstrijd van 2023 gewonnen in de categorie Manufacturing.
Het gaat hierbij om een model om de industriële productie van kaas verder te optimaliseren.
Voor de data analyse is gebruik gemaakt van maar liefst twee jaar historische data uit hai-app, het cloud platform van HAI.

Lees meer

HAI en energy-IO bundelen krachten op gebied van energy efficiency

De industrie kan 20-30% besparen op energieverbruik. Goed voor besparingen van honderdduizenden euro’s.

Hoe? Door slimmer te werken.

Met het systeem van energy-IO en HAI krijgen fabrikanten een gedetailleerd inzicht in hun energieverbruiken in relatie tot alle relevante informatie uit het productieproces.

Lees meer
Hackaton Winner Notilyze

Wereldwijde SAS Hackathon gewonnen!

Team Notilyze/HAI heeft de SAS Hackaton gewonnen met een Manufacturing Insights tool voor statistische analyses en voorspellende modellen.

De tool geeft inzicht in het managen van energieverbruik en helpt bij het optimaliseren van productieprocessen.

De tool is toegepast op data van een destillatieproces in een Nederlandse fabriek.

Lees meer
SAS Hackathon

SAS Hackaton: Notilyze en HAI focussen op CO2 reductie industrie

Colin Nugteren (data science expert) and Rob Kooijmans food industry expert) partner with HAI in its quest to provide industries with smart software solutions to deliver easy operator tools that have direct impact. Impact on tackling industry challenges like utility consumptions, product quality, production efficiency, wastewater treatment and emissions.

Lees meer
aware mozzarella fabriek digitaal

Nieuwe mozzarella/room-fabriek van Royal A-ware optimaal digitaal

Royal A-ware kijkt terug op een geslaagde opstart van hun nieuwe mozzarella/room fabriek. Dat was te danken aan een zeer gedegen voorbereiding, ook op het gebied van digitalisering.
“We hebben de lat hoog gelegd, en plukken daar nog elke dag de vruchten van”, aldus Ype de Jong, site manager van de gloednieuwe fabriek.

Lees meer
praktijkcase zuivel osisoft

Praktijkcase: HAI software ijzersterke aanvulling op OSISoft PI System

De combinatie van OSI PI System met HAI software blijkt in de praktijk een groot succes. In de mozzarella- en roomfabriek van Royal A-ware (Heerenveen) is de fabrieksdata in het PI System aangesloten op de slimme dashboard software van HAI. Bij de implementatie van deze systemen speelde Actemium een belangrijke rol.

Lees meer
Controlekaarten  border

Elopak stuurt proactief op productkwaliteit met HAI-software

Hoe kunnen operators in de fabriek op tijd zien wanneer ze moeten bijsturen? Met deze vraag is drankkartonfabrikant Elopak aan de slag gegaan. Resultaat is een operator dashboard met real-time trends over productkwaliteit. “Proactief in plaats van reactief” wordt het nieuwe normaal.

Lees meer
Hai en Osisoft

OSI PI System & HAI: wat een succes!

De HAI software blijkt een waardevolle uitbreiding op de OSI PI System software voor datacollectie in de fabriek. Zo maken fabrikanten nog slimmer en makkelijker gebruik van hun fabrieksdata.

Lees meer