news

HAI en energy-IO bundelen krachten op gebied van energy efficiency

De industrie kan 20-30% besparen op energieverbruik. Goed voor besparingen van honderdduizenden euro’s.

Hoe? Door slimmer te werken.

Met het systeem van energy-IO en HAI krijgen fabrikanten een gedetailleerd inzicht in hun energieverbruiken in relatie tot alle relevante informatie uit het productieproces.

Lees meer
Hackaton Winner Notilyze

Wereldwijde SAS Hackathon gewonnen!

Team Notilyze/HAI heeft de SAS Hackaton gewonnen met een Manufacturing Insights tool voor statistische analyses en voorspellende modellen.

De tool geeft inzicht in het managen van energieverbruik en helpt bij het optimaliseren van productieprocessen.

De tool is toegepast op data van een destillatieproces in een Nederlandse fabriek.

Lees meer
SAS Hackathon

SAS Hackaton: Notilyze en HAI focussen op CO2 reductie industrie

Colin Nugteren (data science expert) and Rob Kooijmans food industry expert) partner with HAI in its quest to provide industries with smart software solutions to deliver easy operator tools that have direct impact. Impact on tackling industry challenges like utility consumptions, product quality, production efficiency, wastewater treatment and emissions.

Lees meer
aware mozzarella fabriek digitaal

Nieuwe mozzarella/room-fabriek van Royal A-ware optimaal digitaal

Royal A-ware kijkt terug op een geslaagde opstart van hun nieuwe mozzarella/room fabriek. Dat was te danken aan een zeer gedegen voorbereiding, ook op het gebied van digitalisering.
“We hebben de lat hoog gelegd, en plukken daar nog elke dag de vruchten van”, aldus Ype de Jong, site manager van de gloednieuwe fabriek.

Lees meer
praktijkcase zuivel osisoft

Praktijkcase: HAI software ijzersterke aanvulling op OSISoft PI System

De combinatie van OSI PI System met HAI software blijkt in de praktijk een groot succes. In de mozzarella- en roomfabriek van Royal A-ware (Heerenveen) is de fabrieksdata in het PI System aangesloten op de slimme dashboard software van HAI. Bij de implementatie van deze systemen speelde Actemium een belangrijke rol.

Lees meer
Controlekaarten  border

Elopak stuurt proactief op productkwaliteit met HAI-software

Hoe kunnen operators in de fabriek op tijd zien wanneer ze moeten bijsturen? Met deze vraag is drankkartonfabrikant Elopak aan de slag gegaan. Resultaat is een operator dashboard met real-time trends over productkwaliteit. “Proactief in plaats van reactief” wordt het nieuwe normaal.

Lees meer
Hai en Osisoft

OSI PI System & HAI: wat een succes!

De HAI software blijkt een waardevolle uitbreiding op de OSI PI System software voor datacollectie in de fabriek. Zo maken fabrikanten nog slimmer en makkelijker gebruik van hun fabrieksdata.

Lees meer
HAI software aviko

Aviko Rixona: HAI software spin in het web voor productie

Aviko Rixona heeft de HAI software uitgebreid met data uit SAP, MES, fabrieksbesturing en lab instrumenten. Het resultaat is subliem in zijn eenvoud: een real-time dashboard voor productie en kwaliteit EN een database waarin je makkelijk kunt zoeken en trenden.

Lees meer