slimme afvalwatermonitoring in de cloud

Slimme afvalwatermonitoring in de Cloud

De nieuwe EU-regels voor afvalwater in de procesindustrie geven nog meer urgentie aan digitalisering in de procesindustrie. Meetapparatuur, real-time monitoring, data-analyse en AI-toepassingen spelen een belangrijke rol.
Verrassend dat strengere milieuregels en kostenbesparingen hier hand in hand gaan.

Lees meer
Lamb Weston

Aardappelen in de Cloud: Data-gedreven werken bij Friese fritesfabriek van Lamb Weston

In het Friese Oosterbierum staat één van de fritesfabrieken van het Amerikaanse concern Lamb Weston. Data-gedreven werken is hier allang geen theoretisch concept meer. Met het HAI Cloud Platform hebben ze slimme fabrieksdashboards ontworpen en kunnen ze zelfs AI-gebaseerde toepassingen realiseren. “Bas: “Dit helpt ons om sneller te zien of we GOED draaien, en ook te begrijpen WAAROM”..

Lees meer
e-pimm estonia

HAI-klant in beeld: E-Piim’s nieuwe kaasfabriek in Estland

De gloednieuwe zuivelfabriek van E-Piim in Estland heeft zijn allereerste Cheddar-kaas geproduceerd, en HAI was erbij. Randel Veerits, Plant Director: “We ontdekten dat de software van HAI wordt gebruikt door de meeste grote zuivelproducenten als informatiesysteem voor hun fabrieken. Hun praktijkervaring is ook voor ons zeer waardevol gebleken, al direct vanaf de opstartfase.”

Lees meer

Omarm de Cloud, zegt Gartner, ook voor bedrijfskritische toepassingen

Is de Cloud wel de juiste plek voor bedrijfskritische toepassingen? Voor bijvoorbeeld de real-time verwerking van fabrieks- en kwaliteitsdata?
Gartner, een van ‘s werelds meest vooraanstaande adviesbureau’s in informatie technologie is er duidelijk over. Lees hier het verslag over dit onderwerp tijdens de 2023 IOCS conferentie in Sidney.

Lees meer
Alexander Dahne Sas Innovate

Hoe kan Data Science fabrikanten helpen om hun opbrengst te verbeteren?

Alexander Daehne, Manufacturing Industry Lead EMEA bij SAS, presenteerde het winnende SAS Hackaton-project van Team HAI-Notilyze tijdens het evenement SAS Innovate on Tour in juni 2023 in Amsterdam.

Het project laat zien hoe data science voedingsfabrikanten kan helpen om opbrengst en kwaliteit te verbeteren, terwijl de kosten en voedselverspilling worden verminderd.

Lees meer
SAS Hackaton 2023

Team HAI/Notilyze wint SAS Hackaton 2023

HAI heeft samen met data science specialist Notilyze de SAS Hackaton wedstrijd van 2023 gewonnen in de categorie Manufacturing.
Het gaat hierbij om een model om de industriële productie van kaas verder te optimaliseren.
Voor de data analyse is gebruik gemaakt van maar liefst twee jaar historische data uit hai-app, het cloud platform van HAI.

Lees meer
Hackaton Winner Notilyze

Wereldwijde SAS Hackathon gewonnen!

Team Notilyze/HAI heeft de SAS Hackaton gewonnen met een Manufacturing Insights tool voor statistische analyses en voorspellende modellen.

De tool geeft inzicht in het managen van energieverbruik en helpt bij het optimaliseren van productieprocessen.

De tool is toegepast op data van een destillatieproces in een Nederlandse fabriek.

Lees meer
SAS Hackathon

SAS Hackaton: Notilyze en HAI focussen op CO2 reductie industrie

Colin Nugteren (data science expert) and Rob Kooijmans food industry expert) partner with HAI in its quest to provide industries with smart software solutions to deliver easy operator tools that have direct impact. Impact on tackling industry challenges like utility consumptions, product quality, production efficiency, wastewater treatment and emissions.

Lees meer
Kanarie in de Kolenmijn

Omgevingsmonitoring is de kanarie in de kolenmijn bij een melkpoederfabriek

Operations Manager Arie van Aalst had het goed voor elkaar met die gloednieuwe zuivelfabriek. Dat dacht hij tenminste. Tot die ene dag in het voorjaar, dat alles op zijn kop kwam te staan door een besmetting met Salmonella. Toen maanden later de fabriek weer opgestart mocht worden had hij een kostbare les geleerd. De kanarie in de kolenmijn had wel degelijk een signaal afgegeven. Hoe kwam het dan dat ze het toch gemist hadden?

Lees meer
Rest Assured

Lekker slapen

HAI Cloud-softwareoplossingen. Wees gerust, wetende dat de fabriek op rolletjes loopt; met uw gegevens altijd direct beschikbaar.

Lees meer
digitaal batchrapport

Oh.. had ik maar een DIGITAAL batchrapport!

De batchrapportage is een belangrijk rapport in de (food)industrie. Het omvat immers een overzicht van alle metingen en controles die bij de productie van een batch zijn uitgevoerd. Dit is belangrijk voor o.a. klachtonderzoek en vrijgave. Soms gaat het om een stapel papier van wel dertig pagina’s dik!
Zo’n batchrapport een mooie graadmeter om te zien hoever jouw fabriek is met digitalisering. Want als je digitalisering op orde is, heb je geen batchrapport meer nodig. Het kan dus slimmer en beter.
Hoe pak je dat aan: van batchrapport naar batch-overzicht?

Lees meer
Manage Digital Factory from Home

Zo monitor je de digitale fabriek eenvoudig vanuit huis

De Covid-19-maatregelen hebben een nieuwe realiteit gecreëerd, ook voor de manier waarop fabrieken zijn georganiseerd. Voor veel fabrieken is er nu een minimum aan fabriekspersoneel op locatie. Management en ondersteunend personeel werken overwegend vanuit huis. Het is vanuit huis vaak lastig om goed zicht te houden op wat er in de fabriek gebeurt.
Zo heeft de nieuwe realiteit van werken op afstand de behoefte aan cloud fabrieks-informatiesystemen versterkt: met de digitale fabriek hebben we overal en altijd toegang tot informatie over productie en kwaliteit.

Lees meer
Data schaars blog def NL company page

“Data – in ieder geval de juiste – is een schaars goed”

“Data – ieder geval de juiste – is een schaars goed”. In een gesprek met een Lean 6Sigma Manager in de Food Industrie klonk onlangs deze verzuchting. Een Lean 6Sigma manager kent als geen ander het belang van data. Van juiste data vooral. En die blijkt maar al te vaak niet eenvoudig voorhanden bij fabrikanten van voedingsmiddelen.
Maar data is essentieel voor een slimme informatievoorziening. Bijvoorbeeld bij vragen als: Wat is de oorzaak van een Afgekeurde batch? Kan de kwaliteit omhoog? Kan de output omhoog?

Lees meer
Citaat Procestechnoloog NL

Rapportage- en analyse-tools voor Food Factories: waar wachten we op?

Bijgaand bericht ontving ik van een procestechnoloog. We kunnen makkelijker de temperatuur in Tokyo checken dan het temperatuurverloop van een productiebatch. Een app waarschuwt ons dat het gaat regenen, maar welke app waarschuwt ons als het productieproces bijgestuurd moet worden? Over de business case voor slim gebruik van data in fabrieken.

Lees meer