food for thought

HAI • Blog Berichten

switch english
Manage Digital Factory from Home

Zo monitor je de digitale fabriek eenvoudig vanuit huis

De Covid-19-maatregelen hebben een nieuwe realiteit gecreëerd, ook voor de manier waarop fabrieken zijn georganiseerd. Voor veel fabrieken is er nu een minimum aan fabriekspersoneel op locatie. Management en ondersteunend personeel werken overwegend vanuit huis. Het is vanuit huis vaak lastig om goed zicht te houden op wat er in de fabriek gebeurt.
Zo heeft de nieuwe realiteit van werken op afstand de behoefte aan cloud fabrieks-informatiesystemen versterkt: met de digitale fabriek hebben we overal en altijd toegang tot informatie over productie en kwaliteit.

Lees Verder

CIP-reiniging

Een food producent ontdekte onlangs dat de CIP-tankreinigingen 5 min. langer duurden dan voorheen.

Na onderzoek werd dit opgelost, wat 4 uur extra productie tijd per week opleverde.

The CIP trending rapportage in de HAI smart4industries software was de aanleiding voor dit onderzoek.

Wat was er nu precies gebeurd?

Lees Verder
Data schaars blog def NL company page

“Data – in ieder geval de juiste – is een schaars goed”

“Data – ieder geval de juiste – is een schaars goed”. In een gesprek met een Lean 6Sigma Manager in de Food Industrie klonk onlangs deze verzuchting. Een Lean 6Sigma manager kent als geen ander het belang van data. Van juiste data vooral. En die blijkt maar al te vaak niet eenvoudig voorhanden bij fabrikanten van voedingsmiddelen.
Maar data is essentieel voor een slimme informatievoorziening. Bijvoorbeeld bij vragen als: Wat is de oorzaak van een Afgekeurde batch? Kan de kwaliteit omhoog? Kan de output omhoog?

Lees Verder