food for thought

HAI • Blog Berichten

switch english
Kanarie in de Kolenmijn

Omgevingsmonitoring is de kanarie in de kolenmijn bij een melkpoederfabriek

Operations Manager Arie van Aalst had het goed voor elkaar met die gloednieuwe zuivelfabriek. Dat dacht hij tenminste. Tot die ene dag in het voorjaar, dat alles op zijn kop kwam te staan door een besmetting met Salmonella. Toen maanden later de fabriek weer opgestart mocht worden had hij een kostbare les geleerd. De kanarie in de kolenmijn had wel degelijk een signaal afgegeven. Hoe kwam het dan dat ze het toch gemist hadden?

Lees Verder
zo gescant zo gedaan  scaled

Zo gescand zo gedaan

Scannen in de fabriek blijkt een fantastische oplossing voor betrouwbare fabrieksinformatie

Nee op de foto wordt geen doos onder schot gehouden. Wat er wel gebeurt is het scannen van barcodes op de doos. Vroeger moesten operators alle codes handmatig registreren op lijsten. Dat was tijdrovend en het werkte fouten in de hand. In deze fabriek zijn ze blij dat ze de stap naar scanning hebben gemaakt. “Niemand wil meer terug naar de formulieren van vroeger”, aldus de teamleider. “Belangrijk dat ik nu snel terugvindt wat er precies in productie gebeurd is. En dat ik erop kan vertrouwen”, voegt de Quality Manager hieraan toe.

Lees Verder
digitaal batchrapport

Oh.. had ik maar een DIGITAAL batchrapport!

De batchrapportage is een belangrijk rapport in de (food)industrie. Het omvat immers een overzicht van alle metingen en controles die bij de productie van een batch zijn uitgevoerd. Dit is belangrijk voor o.a. klachtonderzoek en vrijgave. Soms gaat het om een stapel papier van wel dertig pagina’s dik!
Zo’n batchrapport een mooie graadmeter om te zien hoever jouw fabriek is met digitalisering. Want als je digitalisering op orde is, heb je geen batchrapport meer nodig. Het kan dus slimmer en beter.
Hoe pak je dat aan: van batchrapport naar batch-overzicht?

Lees Verder
Manage Digital Factory from Home

Zo monitor je de digitale fabriek eenvoudig vanuit huis

De Covid-19-maatregelen hebben een nieuwe realiteit gecreëerd, ook voor de manier waarop fabrieken zijn georganiseerd. Voor veel fabrieken is er nu een minimum aan fabriekspersoneel op locatie. Management en ondersteunend personeel werken overwegend vanuit huis. Het is vanuit huis vaak lastig om goed zicht te houden op wat er in de fabriek gebeurt.
Zo heeft de nieuwe realiteit van werken op afstand de behoefte aan cloud fabrieks-informatiesystemen versterkt: met de digitale fabriek hebben we overal en altijd toegang tot informatie over productie en kwaliteit.

Lees Verder